<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=123778" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стотици хора ...

Прокуратурата разследва причините за 20 тона мъртва риба край Аксаково

27 Март 2022
0 463

Районна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство за престъпление, касаещо нарушение или допускане извършването на нарушение на правилата, установени със специален закон за запазване на рибата и другите водни организми и за правилното развитие на риборазвъждането в страната.

Стотици килограми мъртва риба изплува на брега на Варненското езеро (видео и снимки)

Разследването е започнато след получен сигнал от концесионера на язовир, намиращ се край град Аксаково, за това, че има голямо количество мъртва риба във водоема, пише NOVA.

Прокуратурата разследва причините за 20 тона мъртва риба край Аксаково

Незабавно е бил изпратен екип от разследващи от ОД и МВР – Варна. Уведомени са и РИОСВ – Варна и ИАРА – Варна, които вземат участие в изясняването на случая според компетенциите си.

Работата по досъдебното производство продължава под ръководството и надзора на Варненската районна прокуратура. Назначени са множество експертизи.

Тонове мъртва риба гние в близост до детски кът в Ямбол. Кой е виновен? (видео)

Вчера стана ясно, че фекални води са причинили масово измиране на риба в язовира в аксаковското село Засмяно.

Те са изтекли от каскадно торохранилище в близкия свинекомплекс в Любен Каравелово. Свинекомплексът е стопанисван от фирмата „Агросип“, които са казали, че една от тръбите на торохранилището е била запушена и това е причинило екологичната катастрофа.

Хиляди мъртви риби се появиха на плаж в Чили и никой не знае защо (видео и снимки)

„Следващите дни предстои повишаване на температурата и ситуацията ще се усложни”, съобщи Дилян Иванов – представител на арендатора на язовира.

Прокуратурата разследва причините за 20 тона мъртва риба край Аксаково

Източник: NOVA
Снимки: NOVA, Unsplash

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции