<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=106746" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Виктор Никол...

Прокуратурата започва проверка по сигнал на „Сиела Норма“ за неправомерни действия на МВР

07 Ноември 2021
0 559

Прокуратурата започва проверка по сигнал на “Сиела Норма”, вносител на машините за предстоящите, предава bTV.

Причината – неправомерни действия от страна на служители на МВР, съобщиха от държавното обвинение. Те уточняват, че сигналът е получен в късните часове на 5 ноември.

Дежурен прокурор незабавно е възложил проверка по реда на чл. 145, ал. 3 от Закона за съдебната власт на Държавна агенция „Национална сигурност“, която да се извърши в срок до 48 часа.

Прокуратурата започва проверка по сигнал на „Сиела Норма“ за неправомерни действия на МВР

Изискана е и информация от Централната избирателна комисия, допълват от прокуратурата.

Прокурори са връчили писма на представители на ГД „Жандармерия“-МВР, охраняващи склад на „Карго Партнърс“, с оглед предоставяне на информация, необходима за изясняване предмета на започналата проверка.

Позицията на МВР

От МВР нарекоха съобщението на прокуратурата „тенденциозно“. Според тях то не отразява в пълнота съдържанието на подадения сигнал от дружество „Сиела Норма“.

„В подадения сигнал до Софийска градска прокуратура не се изразява становище за неправомерни действия от страна на служителите на ГДЖСОБТ.

В сигнала има само констатация, че униформените не са позволили превозното средство с въпросните 228 машини за гласуване да напуснат района на склада“, се казва още в съобщението на МВР.

Прокуратурата започва проверка по сигнал на „Сиела Норма“

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции