<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94104" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 11-годишно мом...

Почина простреляният в главата нидерландски разследващ журналист

15 Юли 2021
0 499

Почина простреляният в главата нидерландски разследващ журналист Пeтeр де Врийс е починал днес, съобщава Politico.

Простреляха в главата известен нидерландски разследващ журналист

На 6 юли известният криминален репортер беше прострелян пет пъти, включително в главата. Това се случи в центъра на Амстердам след негово участие в студиото на телевизия RTL. Той веднага е бил откаран в болница в критично състояние.

“Петер се бори докрая, но не успя да спечели битката. Той почина, заобиколен от хората, които го обичат” заявяват близките му в изявление, публикувано от RTL Nieuws.

Простреляният преди седмица нидерландски разследващ журналист е починал

„Петер живя според собствените си убеждения. Той знаеше какво е да бъдеш свободен. Изключително много се гордеем с него!” добавят още близки на журналиста, известен със своите криминални разследвания.

В нощта след стрелбата полицията арестува 35-годишен поляк и 21-годишен гражданин на Ротердам, движещ се с кола по магистрала А4 край Лайдшендам. И двамата мъже бяха оставени в следствения арест в петък.

Отзвукът в Нидерландия

Стрелбата предизвика шок в цяла Европа. Нидерландският премиер Марк Руте нарече атаката „шокираща и неразбираема“.

След като научи новината на смъртта на журналиста, Руте написа: „Петер Р. де Врийс винаги е бил всеотдаен, упорит и безстрашен. Винаги отдаден на търсенето на истината и отстояването на справедливостта. И това прави още по-трагичен фактът, че самият той сега е станал жертва на голяма несправедливост. “

Той добави: „Дължим на Петер Р. де Врийс гаранция, че ще се борим за справедливост… Виновниците за смъртта му не трябва да остават безнаказани!”

Простреляният преди седмица нидерландски разследващ журналист е починал

Източник: Politico.

След като научи новината на смъртта на журналиста, Руте написа: „Петер Р. де Врийс винаги е бил всеотдаен, упорит и безстрашен. Винаги отдаден на търсенето на истината и отстояването на справедливостта. И това прави още по-трагичен фактът, че самият той сега е станал жертва на голяма несправедливост. ”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции