<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=150390" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: След 5 години ...

Протестиращи медици в Добрич получиха призовки (видео)

10 Ноември 2022
0 211

Протестиращи медици в Добрич получиха призовки, споделят някои от тях в ефира на NOVA.

Протестът им с искане за по-високи възнаграждения започна преди месец. Ръководството на болницата обаче предяви искове в съда срещу всички участващи в стачката. Мотивът – протестът им бил незаконен. Част от медицинските сестри там дори разказват, че са били принуждавани да се откажат от стачни действия. Директорът на болницата ги е карал да подписват заявление, че няма да протестират и така ръководството щяло да оттегли исковете.

Протестиращи медици в Добрич получиха призовки (видео)

Стотици протестираха в Русе заради бияча, принуждаващ момче да му целува краката (видео)

За 12-часово дежурство една от протестиращите, работеща в Родилното отделение, споделя, че взима 850 лева основна заплата. “Работата е много тежка и отговорна”, казва жената. Тя е служител в болницата вече 46 години, а в сряда получава и призовка. “Изпитах такава болка, че трудът, който толкова години съм дала, стигна до там да бъда призована в съда”, споделя жената.

“За всички в болницата е шокиращо, че сме дали делници и празници от живота си, а сме призовани в съда, че искаме елементарни човешки права”, споделя друга. 

Директорът на лечебното заведение отказва да коментира случващото се. 

Протестиращи медици в Добрич получиха призовки

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции