<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114708" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Конте отвори ...

Пускат на пазара лук, който не причинява сълзи

12 Януари 2022
0 214

Лук без сълзи се появява на пазара в британски супермаркети.

Британската верига супермаркети “Уейтроуз” започва силно новата година с новия си продукт – лук, който не ни кара да плачем, докато го режем! Името на новия модерен лук е Съниънс (от Sun – слънце и onion – лук).

Той е “кафяв, не ни кара да сълзим и сладък. Новият вид лук напълно ще промени играта за всички, които обичат да готвят.

Пускат на пазара лук, който не причинява сълзи
Unsplash

“Нито една сълза” е слогана на модерния продукт, който е отнел 30 години за да бъде направен, усъвършенстван и одобрен за пазара.

Досега са използвани разнообразни методи, предотвратяващи или поне намалящи сълзите при рязането на лук. Това включва слагане на слънчеви или други предпазни очила, замразяване на лука и дори намокряне.

Вижте най-големите провали по време на готвене (видео)

Сестринската верига на “Уейтроуз”, “Джон Луйз”, дори продава специални очила за рязане на лук на цена от 23 паунда.

Пол Бидуел, който е на чело на инициативата от “Уейтроуз”, смята, че Съниънс ще променят готвенето за винаги. Новият вид лук е сладникъв и подходящ за много разнообразни ястия. Може да се консумира суров, а може да и да се готви.

Пускат на пазара лук, който не причинява сълзи
Unsplash

Макар да не плачем с всеки разрез, сълзите може да дойдат много по-рано – още в магазина. Цената на 3 броя Съниънс е 1.50 паунда. За сравнение, най-евтиният лук, който “Уейтроуз” предлага е една 14 пенита.

Готвене на пияна глава – какво може да се обърка? (видео)

Учените се опитват да разработят подобен сорт лук от години. Съниънс се намират в САЩ от 4 години насам, но в Европа продуктът е все още нов. От миналата година може да се намери на няколко места в Испания.

Източник: The Guardian

Лук без сълзи! Нов продукт се появява в британски супермаркети Пускат на пазара лук, който не причинява сълзи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции