<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=162325" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кметът на Тро...

Пускат под домашен арест сина на кмета на Панагюрище (снимки)

02 Февруари 2023
0 119

Пускат под домашен арест за сина на кмета на Панагюрище.

Състав на Софийски градски съд гледа мярката за неотклонение на 23-годишния син на кмета на Панагюрище Никола Белишки – Иван. Той бе задържан миналата седмица заради отправени заплахи срещу депутата от “Възраждане” Стоян Таслаков.

Арестуваха сина на кмета на Панагюрище – заплашил с пистолет депутат

Пускат под домашен арест сина на кмета на Панагюрище (снимки)

Иван Белишки ще бъде под домашен арест с гривна за проследяване.

Съдът цитира двете прояви през януари. Първия път, на 17 януари, Белишки заплашил Таслаков с думите: “Ей, боклук, ще те убия!” Седмица по-късно го наругал и отново заплашил.

Решението е окончателно.

Пускат под домашен арест сина на кмета на Панагюрище (снимки)

От партията допълниха, че това е вторият народен представител от „Възраждане“, който е „системно заплашван с убийство от Иван Белишки. МВР и прокуратурата са сезирани многократно, но към момента реални действия по задържането на Белишки не са реализирани, посочват от партията.

Депутатът Стоян Таслаков съобщи, че е добре.

„Добре съм. Справих се с нападателя. Той има повече поражения. Нищо ми няма. Не ми звънете, нямам батерия“, пише той в пост във Facebook.

Пускат под домашен арест сина на кмета на Панагюрище (снимки)

Това не е първият сблъсък на Иван Белишки със закона.

През март 2021 г. 21-годишният тогава Иван Белишки помете с автомобила си паркирани коли в центъра на Панагюрище, след което се вряза във витрина на магазин. Той беше задържан и освободен под гаранция от 10 000 лв.

Две години преди това бе задържан и обвинен за търговия с културно-исторически ценности.

През април 2022 година кметът на община Панагюрище Никола Белишки разказа, че при арест синът му е бил притискан с главата към асфалта от полицаи от Районното управление на МВР в Кюстендил. Очевидци са станали съпругата му и нейният дядо.

Кметът сподели клип в личния си профил във Facebook. На него се вижда как двама мъже-цивилни служители на полицията, са бутнали на земята младежа. Единият от тях се обляга с ръце върху главата на задържания, а другият гледа часовника си – колко време ще издържи притиснат към асфалта.

Случката е от 26 април, в кюстендилското село Ломница. Иван Белишки бил заедно със съпругата си на гости у нейните баба и дядо. Двамата тръгнали на разходка в гората, когато са спрени уж за проверка от кола без обозначителни знаци.

Пускат под домашен арест за сина на кмета на Панагюрище (снимки)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции