<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147053" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как футболис...

Пустинята в Саудитска Арабия ще e домакин на Азиатските зимни игри (видео)

10 Октомври 2022
0 502

Пустинята в Саудитска Арабия ще e домакин на Азиатските зимни игри. Страната спечели официално домакинството. Събитието ще се проведе през 2029 г. Информацията е на 9gag.

Вижте невероятни кадри на вълни от облаци в Северен Китай (видео)

Пустинята в Саудитска Арабия ще e домакин на Азиатските зимни игри (видео)

Държавата ще инвестира 500 млрд. долара, за да превърне пустинята в зимен курорт.

Страната ще го домакинства в планиран планински курорт в NEOM на арабската държава от Персийския залив на стойност 500 милиарда долара.

Планинският курорт се очаква да бъде завършен през 2026 г. Той ще “предлага целогодишно каране на ски на открито”. Ще има изкуствено сладководно езеро и природен резерват.

Това ще бъде първото място в страната, където ще може да се кара ски на открито.

Саудитският спортен министър принц Абдулазиз бин Турки ал Фейсал обяви новината в Туитър.

“С неограничената подкрепа от страна на саудитското ръководство и Негово Височество Престолонаследника, ние сме горди да обявим, че спечелихме наддаването за домакинство на Азиатските зимни игри през 2029 г.”

Още цели

“Курортът Троена ще има подходяща инфраструктура за създаване на зимна атмосфера в сърцето на пустинята. Целта е да превърнем тези Зимни игри в безпрецедентно глобално събитие”, казва пък главният директор на целия проект.

Градът ще се простира по крайбрежието на Червено море и се планира да се превърне в туристическа дестинация. Обещанието там да бъде пълно с различни технологии и това ще е “интелигентен град”.

Всичко е в рамките на плана за развитие на Саудитска Арабия “Визия 2030” за намаляване на зависимостта от петрола и трансформиране на икономиката.

Пустинята в Саудитска Арабия ще e домакин на Азиатските зимни игри (видео)
Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции