<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=109400" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Водещи руски ...

Путин участва като доброволец в изпитанията на назална ваксина срещу Covid-19

24 Ноември 2021
19 483

Руският президент Владимир Путин бе ваксиниран с назална ваксина срещу Covid-19, предава NOVA. Това съобщи самият той по време на среща с членове на правителството.

Още на 22 Путин обяви желанието си да се включи доброволно в изпитванията на новото лекарство. Той разказа на Денис Логунов, заместник-директор на Центъра по епидемиология и микробиология „Гамалея“, е е поставил прах вместо течност в обикновена спринцовка.

Путин си постави трета доза от руска ваксина срещу Covid-19 (видео)

Путин участва като доброеволец в изпитания на назална ваксина срещу Covid-19

Помолил го е да вдиша дълбоко и му е “впръскал от едната и от другата страна на носа”. Според Путин той е изчакал 15 минути и това е било краят, не са се появили никакви усещания. Освен това президентът припомни, че на 22 ноември е бил реваксиниран със „Спутник Лайт“.

“Точно шест месеца след ваксинацията защитните ми тетла спаднаха и специалистите препоръчаха реваксинация, която направих”, съобщи той.

В средата на октомври Министерството на здравеопазването разреши клиничните изпитвания на ваксината SPRAY 08-Gam-CovID-Vac-2021, разработена от центъра „Гамеля“.

Ръководителят на компанията Александър Гинцбург посочи, че не са открити странични ефекти при назалното лекарство. 

Путин участва като доброеволец в изпитания на назална ваксина срещу Covid-19

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции