<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111032" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Политически ...

Радев към ИТН: Вече доказахте себе си като част от промяната (видео)

07 Декември 2021
1 762

“Вашата политическа сила вече доказа себе си като част от промяната. Много български избиратели продължават да виждат във вас надеждата за една нова и откровена политика, която назовава ясно проблемите, а не ги замита под килима”.Това заяви президентът Румен Радев, цитиран от NOVA, преди началото на консултациите с представители на “Има такъв народ”.

Радев към ИТН: Вече доказахте себе си като част от промяната

Той посочи, че двете служебни правителства, които бяха назначени от него, са стабилизирали страната и са показали, че с общи усилия могат да бъдат преодолени различията в България.

„Убеден съм, че ангажиментът, който поехте, за търсене на баланс и партньорство в бъдещо управление, основани на знанието и почтеността, са изключително важни в една политическа среда, в която често невежеството и арогантността са взимали връх”, заяви още държавният глава.

„Ние заявихме отдавна, че ще направим всичко по нашите сили да има едно нормално правителство в страната, защото предизвикателствата са много по-големи, отколкото преди 3 месеца. Това, което винаги сме правили, е да си спазваме думата. Ще продължим да бъдем такива, каквито сме. Без политическо лицемерие. Ще назоваваме нещата такива, каквито са. Ще бъдем предвидими и лоялни партньори, ако разбира се, колегите, с които водим преговори, също бъдат такива. В момента знаем, че трябва да се надмогне личното его. Трябва да се направят необходимите компромиси в името на голямата цел. Така или иначе моделът „ГЕРБ и ДПС” не е разграден. Надявам се в останалите политически партии да има здрав разум, да постигнем необходимите компромиси, да уточним правилните стъпки”, отвърна Тошко Йорданов.

След консултацията с държавния глава, от “Има такъв народ” коментираха, че трябва да преценят “всичко, написано в коалиционното споразумение”.

“Засега не е ясно колко министерства ще имаме. Нека видим какво ще предложат, ако има изменения от другите политически сили, ще бъдат обсъдени”, обясни Любомир Каримански.

Той посочи, че от ИТН ще измерват нещата в „единен стандарт за всички, които са коалиционни партньори”. Според Каримански червената линия е тази на коректност, на почтеност, единни стандарти и на това нещата да бъдат обсъдени коалиционно

„Ние държим да видим какво ще е окончателното предложение след преговорите, как ще бъдат разпределени министерствата, тогава ще ви кажем. Ще държим на почтеността. Когато се каже, че се избира отбор от клас А, на масата да бъдат представени такива CV-та. Силно се надяваме да има стабилно правителство с 4-годишно управление”, обясни още депутатът от „Има такъв народ”.

Радев към ИТН: Вече доказахте себе си като част от промяната

Източник: NOVA

Снинки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции