<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=150137" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ГЕРБ и ПП реш...

Радев кани и “Възраждане” на консултации за съставяне на правителство

08 Ноември 2022
0 63

Радев кани и “Възраждане” на консултации за съставяне на правителство. Срещата с представителите на партията ще се проведе в сряда от 14:30 ч.

ГАФ: Атанасова се разпорежда в Президентството (видео)

Президентът вече разговаря с ГЕРБ, „Продължаваме промяната” и ДПС. Той посочи, че ще даде достатъчно време на партиите, докато не бъдат изчерпани всички възможни варианти в търсене на консенсус за сформиране на правителство.

Радев кани и &#8220;Възраждане&#8221; на консултации за съставяне на правителство
БулФото

Пред представителите на ПП Радев се съгласи, “че не може да има правителство на всяка цена, рожба на задкулисни и безпринципни договорки. В същото време ще държа да има конструктивен, открит, ефективен диалог. Ще държа да изчерпим докрай всички възможни опции за съставяне на правителство”.

Радев пред ПП: Съгласен съм, че не може да има правителство на всяка цена (видео)

ДПС в лицето на Мустафа Карадайъ настоя за диалог между партиите и да не се чертаят предварителни червени линии. Карадайъ подчерта, че от партията му ще изискват и ще подкрепят дадена политическа сила на базата на политики.

Радев кани и &#8220;Възраждане&#8221; на консултации за съставяне на правителство
Архив БулФото

Консултациите с водената от Костадин Костадинов партия се явяват трети кръг от разговори преди връчване на мандат за съставяне на кабинет. След приключване им Радев ще пристъпи и към връчване на първия проучвателен мандат.

Радев кани и “Възраждане” на консултРадев кани и “Възраждане” на консултации за съставяне на правителствоации за съставяне на правителство

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции