<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111721" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Радев: Нападк...

Радев на прощаване със служебния кабинет: Вашата мисия е изпълнена (видео)

13 Декември 2021
0 260

Радев на прощаване със служебния кабинет: Вашата мисия е изпълнена.

„Днес вашата мисия е изпълнена, но опитът и авторитетът ви ще са необходими и в бъдеще”. С тези думи президентът Румен Радев разпусна служебния кабинет, минути след като парламентът одобри новото, редовно правителство.

Радев: Нападките към служебното правителство са отличен атестат за работата му (видео)

Държавният глава благодари на членовете на двата кабинета „Янев” за свършената работа. И изтъкна някои от изпълнените, според оценката му, техни задачи. Сред тях Радев открои: „прекратяването на рекета над бизнеса, засилването на събираемостта на данъците, разкриването на невиждани злоупотреби с бюджета; овладяване на COVID кризата и недопускането на локдаун в страната; осигуряването на значителна финансова подкрепа на всички битови и небитови енергийни потребители”.

Радев на прощаване със служебния кабинет: Вашата мисия е изпълнена.
Снимка: БулФото

„Вашият кабинет показа, че може да има нов тип управление, с грижа за хората. Безпринципните нападки, които чухте по ваш адрес днес от парламентарната трибуна от най-корумпирания режим в новата ни история, са атестат за вашата работа”, заключи Радев.

Стефан Янев благодари на държавния глава за създаването на кабинета, а на министрите – за приетото предизвикателство.

Радев на прощаване със служебния кабинет: Вашата мисия е изпълнена.
Снимка: БулФото

“Не бих дал оценка, защото оценката я дават българските граждани. След два служебни кабинета България е различна – надявам се – малко по-добра. Дали ще продължим в същата посока, зависи от продължаването на същото темпо на реформи. Това е и един от мотивите, на базата на който приех да остана в следващия редовен кабинет. Промяната е необходима”, заяви бившият вече служебен премиер и настоящ министър на отбраната.

Първи думи на Кирил Петков като премиер: Ще променя културата на това какво означава да си начело (видео)

„Благодаря отново за приетото предизвикателство, за положените усилия, за целенасочените промени, които направихте в съответните политики и сфери”, обърна се Янев към служебните министри.

Радев на прощаване със служебния кабинет: Вашата мисия е изпълнена.

Източник и видео: NOVA

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции