<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=130884" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Управление н...

Радев се притеснява за мотивацията на българската армия

26 Май 2022
0 1941

Радев се притеснява за мотивацията на българската армия, пише в.Сега. Това става ясно от официално съобщение на президентският прессекретариат.

Според него, държавният глава, който е и върховен главнокомандващ, е провел среща с министъра на отбраната Драгомир Заков и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Радев се притеснява за мотивацията на българската армия

Румен Радев: На 24 май всички сме само българи

По време на разговора са били обсъдени “предвидените мерки за повишаване на мотивацията на личния състав от Министерство на отбраната и Българската армия”. От съобщението не става ясно какви точно мерки са предвидени. Но вероятно се има предвид повишаване на възнагражденията. Правят се и опити да се запълни кадровата дупка в армията, която по-различни изчисления стига до 25 на сто. 

Тема на дискусия са били и “въпросите, свързани със състоянието на видовете Въоръжени сили на Република България в контекста на войната в Украйна. Но и етапът на реализация на многонационалната бойна група на територията на страната”. Въпросната група вече се комплектова с български, американски и британски военни, като вече се очакват и 800 италианци. Именно Италия ще е водеща в бойната част, която ще е дислоцирана в България, най-вероятно в Ново село.

Участниците разгледали  и плана за провеждане на учения в страната с участието на Въоръжените ни сили през 2022 година.

Радев се притеснява за мотивацията на българската армия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции