<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=124723" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: МРРБ изработ...

Радев след срещата с Мета: Обсъдихме укрепването на сигурността в региона (видео и снимки)

05 Април 2022
0 174

Радев след срещата с Мета: Обсъдихме укрепването на сигурността в региона.

„Приветствам решимостта на Албания да стане част от многонационалната бойна група на НАТО в България”, уточни още българският президент.

След срещата държавният ни глава обясни, че България и Албания не са просто съюзници, а партньори и приятели. Принос за това имало българското малцинство в страната. 

„Нашите страни споделят обща визия за бъдещето на нашия регион като съюзници и партньори. Бъдеще, базирано на добросъседството и всеобхватното регионално сътрудничество. На следването на принципите и политиките на Европейския съюз и НАТО”, каза президентът.

Радев след срещата с Мета: Обсъдихме укрепването на сигурността в региона (видео и снимки)
БулФото

Като основна тема на днешния разговор между двамата лидери Радев открои разширяването на ЕС и интеграцията на Западните Балкани.

„Искам ясно да заявя позицията, която изразих още преди две години в Тирана. България подкрепя започването на преговори с Албания, без условия”, каза държавният глава. И допълни: „България казва безусловно „да” за начало на преговорите”.

Брюксел или Москва – Вучич ще трябва да се реши най-после

Радостната новина според него е, че имаме пряка въздушна връзка между Тирана и София, което било добре за обмена на млади хора.

Разгледан е и стратегическият проект Коридор №8. Според българския президент, налице е дългогодишно забавяне.

По време на разговора е осъдена „агресията и безумната братоубийствена война между Русия и Украйна”.

Радев след срещата с Мета: Обсъдихме укрепването на сигурността в региона
БулФото

С. Македония гони петима руски дипломати, „включително заради България“

„Заедно призоваваме за нейното незабавно прекратяване. За международно независимо разследване за зверствата, извършени в Буча и за възможно най-бързо установяване на виновните и за най-строгото наказание”, посочи Радев.

Радев след срещата с Мета: Обсъдихме укрепването на сигурността в региона

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции