<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113341" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Фалшива нови...

Радка Аргирова: Имаме данни, че „Омикрон“ е в страната (видео)

29 Декември 2021
0 1189

Радка Аргирова: Имаме данни, че „Омикрон“ е в страната – това заяви съветникът на Кирил Петков пред bTV.

Тя коментира, че има съмнителни PCR тестове, които допълнително потвърждават наличието на новия вариант.

Аргирова допълни, че на едно място са установени 6 случая, в друга лаборатория – още два, а на други места – 10 случая на „Омикрон“. „Би трябвало да се нарекат единични случаи. Всички хора идват от чужбина“, каза още Аргирова.

Радка Аргирова: Имаме данни, че „Омикрон“ е в страната (видео)

Здравните експерти препоръчват смесване на ваксините за по-голяма защита (видео)

Тя уточни, че всички случаи трябва да бъдат потвърдени от Националния център по заразни и паразитни болести. Но това вероятно ще се случи до дни.

Според Аргирова настоящите мерки са достатъчни за ограничаване на заразата с „Омикрон“.
Но те трябва да се спазват и да се контролира тяхното спазване.

Относно ваксинацията, съветникът на премиера Кирил Петков смята, че с икономически стимули може да се повиши ваксиналното покритие у нас, а мярката с допълнителни пари за пенсионерите ще сработи.

„Трябва да станем конкретни към хората. Конкретни към притесненията им. Защото хората не са антиваксъри, а се страхуват от страничните ефекти. Това е моето впечатление“, каза Аргирова.

По думите ѝ предишното управление на здравното министерство е оставило добро наследство. „Наследяваме един голям екип от хора, които са готови да съдействат за една нова ваксинирана България. Просто трябва да продължим тази работа“, каза Аргирова.

Според нея вирусът ще затихне съвсем през април и май месец, но в страните с високо ваксинално покритие. У нас това ще се случи по-късно.

„Всичко, което правя, цялата ми работа, цялото ми време е посветено на това да не се превърнем в COVID гетото на Европа“, каза Аргирова.

Относно високата смъртност тя каза, че начините да се спре този процес е чрез ваксинация и поставянето на трета бустерна доза.

Радка Аргирова: Имаме данни, че „Омикрон“ е в страната

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции