<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=112688" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Омикрон е веч...

Радка Аргирова: Омикрон протича по-леко, но последствията са много сериозни (видео)

22 Декември 2021
0 6502

Радка Аргирова: Омикрон протича по-леко, но последствията са много сериозни.

При новия вариант обаче постковидните усложнения засягат почти всички органи – от мозъка до черния дроб, предупреди проф. Радка Аргирова по БНТ.

“Омикрон се разпространява много бързо, като че ли много по-леко като заболяване, но това бързо разпространение е много пагубно заради много сериозните последствия след прекарването”, каза тя.

Радка Аргирова: Омикрон протича по-леко, но последствията са много сериозни (видео)

Проф. Аргирова посъветва прекаралите Covid-19 да се преглеждат контролно. Тя препоръча прегледи при специалисти по сърдечносъдови и белодробни заболявания, рентгенова и кръвна картина.

Омикрон е вече в България? (видео)

Бързото разпространение на Омикрон е пагубно за България, подчерта проф. Аргирова, която съветва министър-председателя Кирил Петков по въпросите на пандемията. Тя се позова на сериозните последствия на заболяването при този вариант.

„На фона на това леко протичане, смъртността в Западна Европа е много ниска – каза тя. – У нас обаче има очаквания за по-висока смъртност, защото нивата на ваксинация са по-ниски“.

Радка Аргирова: Омикрон протича по-леко, но последствията са много сериозни (видео)

Правителството ще се опита да повиши дела на ваксинираните като с компетентен съвет помогне на колебаещите се да преодолеят съмненията и страховете си, каза тя. 

Кантарджиев: Без бустерна доза не сме защитени от Омикрон (аудио)

„Подготвя се ваксина, която да е активна специално срещу Омикрон, но и такава, която да е активна срещу всички варианти на коронавируса“, каза проф. Аргирова.

Радка Аргирова: Омикрон протича по-леко, но последствията са много сериозни

Източник и видео: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции