<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151361" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пет лъжи за м...

Радостин Василев: ГЕРБ и ДПС искат да фалшифицират вота, използват Нинова за маша (видео)

18 Ноември 2022
1 217

„ГЕРБ и ДПС искат да фалшифицират изборите. Използват Корнелия Нинова за маша на своята политика.” Това заяви депутатът от “Продължаваме промяната” Радостин Василев в “Здравей, България” по НОВА.

“Тя твърдеше, че вярва, че вотът ѝ пада заради това, че присъстват машини. Вчера на правна комисия колегите от БСП гласуваха за закриване на обществения съвет и други неща, които нямат нищо общо с исканията на г-жа Нинова”, подчерта Василев.

Ивайло Мирчев: Измененията в Изборния кодекс са безумни

Радостин Василев: Рискът от гласуване с хартиена бюлетина е несравнимо по-голям

Според него няма нито едно доказано нарушение в протокол от машините. Рискът с хартиената бюлетина е несравнимо по-голям, заяви той.

„През април 2021 г. предвидихме в 1000 секции да се броят разписките. Това преброяване не установи разминавания в разписките”, подчерта депутатът от ПП. Той обясни, че ПП са отправили предложение към ГЕРБ за гарантирането на сигурността на вота чрез допълнителни софтуерни възможности. Това предложение обаче е било отхвърлено от ГЕРБ.

Радостин Василев: ГЕРБ и ДПС искат да фалшифицират вота, използват Нинова за маша (видео)
Здравей, България/стоп кадър

Пет лъжи за машините, които от “хартиената коалиция” разпространяват (проверка на фактите)

Според Василев броенето на бюлетините не е надеждно.

„Има региони, в които цялата комисия е на една партия. Полицията абдикира в последните избори от защита на вота. Последният министър, който съхраняваше до някаква степен честността на вота беше Бойко Рашков”. Според него измамите се извършват не в секциите, а в Районната избирателна комисия.

„С този изборен кодекс, който беше приет на парче, съм сигурен, че ЦИК, независимо в какъв състав е, РИС и СИК няма да могат да проведат избори. Ще виждаме опашки, навсякъде където има хартиена бюлетина”. Така коментира планираните изменения в Изборния кодекс Радостин Василев от ПП.

„Протоколът от машината е специфичен, той се чете на машина, няма как да се фалшифицира”, продължи още той. „В момента ГЕРБ управляват държавата, в пълна симбиоза с президента.”

Радостин Василев: От ДПС ме помолиха да се откажа от председателството на Спортната комисия (видео)

Очаква ли ни още по-дълбока политическа и парламентарна криза?

На въпрос какво ще се случи, ако парламентът не функционира и колко време би могла да продължи евентуална такава ситуация, Василев отговори:

„Ако няма кой да гласува връчените мандати, изпадаме в жестока политическа и парламентарна криза. ПП няма да допусне да се достигне до такава ситуация”.

Видео: “Здравей, България”, НОВА

Радостин Василев: ГЕРБ и ДПС искат да фалшифицират вота, използват Нинова за маша (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции