<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149565" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Парламентарн...

Радостин Василев оттегли кандидатурата си за шеф на спортната комисия

03 Ноември 2022
0 266

Радостин Василев оттегли кандидатурата си за шеф на спортната комисия. За председател бе избран кандидатът на ДПС Халил Летифов, предаде Dir.bg.

Радостин Василев оттегли кандидатурата си за шеф на спортната комисия
БулФото

След като втора седмица три от парламентарните комисии бяха без избор на председатели и зам.-председатели, от “Продължаваме промяната” оттеглиха своя кандидат с мотива, че не желаят да участват “в кални битки с ДПС”.

Радостин Василев: От ДПС ме помолиха да се откажа от председателството на Спортната комисия (видео)

“Аз не желая да влизам в калните борби на ДПС и да ставам част от задкулисие, свързано с Весела Лечева и Президентството. Аз не искам да ставам председател насила. Политическата култура изисква, когато два пъти не е избран председател, ти да го оттеглиш. Политическата култура изисква аз да не настоявам, защото за мен това не е самоцел”, обясни самият Василев.

Радостин Василев оттегли кандидатурата си за шеф на спортната комисия

“Станахме свидетели на грозни сцени”, каза той по повод нежеланието на пленарната зала да го избере миналата седмица. По думите му хората щели да си кажат, че “депутатите се карат за председател на комисията на спорта”.

При направения отвод на бившия спортен министър от ИТН Летифов остана единствен кандидат за позицията и получи подкрепата на 189 гласа.

Три от парламентарните комисии все пак остават без председатели

Другите две комисии – по земеделие и вероизповедания, също се сдобиха с председатели

За председател на Комисията по земеделие бе избран Росен Костурков от ПП след две отхвърляния на кандидата Иван Христанов. С 99 гласа “за”, 84 “против” и 14 “въздържали се” той получи позицията едва от третия опит. Като депутатите от ГЕРБ и “Възраждане” гласуваха против.

Изборът за председател на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите мина в зала със 100 гласа “за’. Неин председател стана Васил Стефанов от ПП. Интересното обаче беше, че това се случи след проверка на кворума, в която ГЕРБ и “Възраждане” не се регистрираха.

Парламентарните комисии започват работа днес

Останалите парламентарни комисии, чиито ръководства бяха избрани миналата седмица, започнаха заседанията си вчера.

Радостин Василев оттегли кандидатурата си за шеф на спортната комисия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции