<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=124290" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Рашков ...

Рашков: Политици искат да кадруват в МВР

31 Март 2022
0 435

“Някои от нашите политици искат да кадруват, искат на местата, от които са избрани, да се назначават техни симпатизанти”. Това обяви по време на публичния си отчет вътрешният министър Бойко Рашков, цитиран от bTV.

“Държавата има потребности и само те трябва да са на нашето внимание”, подчерта той. По думите му, след оповестяването на готвените структурни промени в системата на ведомството заради натовареността и демографските промени са последвали “множество мнения от различни общински съвети, които не са съгласни в населеното място да пипаме каквото и да е по отношение на полицейската структура”.

Бойко Рашков и Христо Иванов – главните герои в първия „обзор“ на прокуратурата (видео)

Рашков: Прокуратурата може да добави и някой от бившите управляващи в списъка на премиера
Булфото
Политиците са свикнали да печелят избори с куфарчета

Рашков призна, че МВР не е успяло да осигури 100% честни избори през 2021 г. “Ние сме си направили нашия анализ – отбелязали сме къде се появяват политически партии, които нямат естествен електорат (…) Може би не са ни стигнали силите навсякъде да можем да противодействаме активно”, подчерта той. В същото време вътрешният министър допълни, че има значителен ръст на разследванията за криминален вот.

“Нашите политици очевидно в годините назад, когато след всеки избор един излизаше да каже „Пак ги бих“, бяха до такава степен свикнали с тази политическа корупция, да разнасят куфарчета с пари, да плащат всеки един глас и да печелят по този нечестен начин, че реакцията на Министерството на вътрешните работи миналата година ги изненада (…) затова мога да кажа съвсем спокойно, че ние не се затруднявахме особено да събираме данни за извършени престъпления“, отбеляза Рашков.

Той допълни, че обикновено случаите са свързани с партии с големи субсидии: “Повече от тясно е, че една новопоявила се партия на политическия небосклон едва ли има такива финансови средства като ГЕРБ и ДПС, например (…) На изборите през миналата година откривахме най-често такива престъпления, които са извършвани в полза на тези две политически партии”.

“Службите на МВР ще работят за тяхното разкриване и подчертавам дебело, без да се притесняват коя е политическата партия, която разнася куфарчета из страната и купува гласовете на бедните български избиратели”, категоричен беше Бойко Рашков.

Рашков: Политици искат да кадруват в МВР

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции