<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=142692" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Осъдиха част...

Рашков възрази срещу решението на съда за ареста на Борисов (видео)

30 Август 2022
4 128

Рашков със сериозни възражения срещу решението на съда за ареста на Борисов.

Съдът постанови, че арестът на лидера на ГЕРБ  е незаконен.

Съдът окончателно обяви ареста на Борисов за незаконен

Кирил Петков: Бойко Рашков остава на поста си в новото правителство

Петков: С този главен прокурор всеки арест на Борисов ще е незаконен

“В нито едно от решенията никой не е обърнал внимание на фактите, които се съдържат в делото. Много отдавна трябваше да се разследва дейността на този човек и то в детайли. За съжаление прокуратурата бездействаше години наред по отношение на сигнали, които се получаваха за отношенията между Божков, Борисов и Горанов. И все пак не беше арестуван само Борисов, Горанов и Севделина Арнаудова също бяха задържани и чакаме окончателно решението на съда”, обясни бившият вътрешен министър в студиото на “Лице в лице”.

Според Бойко Рашков задържането на лидера на ГЕРБ не е било грешка, а е закъсняло.

Имало ли е частни партита в държавни бази?

Рашков нарече изказванията на сегашния вътрешен министър Иван Демерджиев “измислици”.

“Колегата, който по едно време щеше да става мой заместник, говори и нелогично, и неистини. Не е имало никакви частни партита. Имаме само един случай, при който служителка от една дирекция в Министерството на вътрешните работи, имайки абитуриент, е поискала разрешение да ползва ресторантската база в почивна станция. Тя е заплатила разходите, които са направени, на цени за външни лица, не за служител на МВР. В това няма нищо укоримо”, обясни Рашков.

Рашков възрази срещу решението на съда за ареста на Борисов (видео)

Разговор с Румен Радев за рокадите в МВР

Бившият вътрешен министър обясни, че след рокадите в МВР е провел разговор с президента на България.

„За тези светкавични чистки, които започнаха да правят като по план, като че ли някой им беше свел задача на тези длъжностни лица от Министерството на вътрешните работи. Аз уведомих президента, защото не можех да приема, че лица, назначени от президента на републиката ще започнат да освобождават висококвалифицирани кадри от МВР в навечерието на предсрочни избори. Сред тях бяха хора, които бяха взели много дейно участие в противодействието на купения вот“, коментира Рашков.

Рашков възрази срещу решението на съда за ареста на Борисов (видео)

За миграцията и границата

“Мигрантският натиск не е български патент, а глобален проблем на много страни. Но естествено държави, които са граници на Европейския съюз като България, имат повече правомощия във връзка със създаването на препятствия на чужди граждани не по законния ред да преминават през зелената граница. Част от тях бягат от режима, в който досега са живели, а други – по икономически причини. Това не е национален проблем, а европейски и световен. Не може да се реши само с огради”, каза Рашков.

Източник: bTV

Рашков възрази срещу решението на съда за ареста на Борисов (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции