<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=105422" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Клиенти на McDo...

Разкриха подробности за акцията на МВР и НАП в АПИ (видео)

29 Октомври 2021
0 352

Разкриха подробности за акцията на МВР и НАП в АПИ, съобщава NOVA.

Илков: Лотовете на АМ “Хемус” от 4 до 9 нямат разрешителни за строеж

„За лотовете от 4 до 9 на АМ “Хемус” няма издадени разрешителни за строеж”, съобщи Атанас Илков. В ГДНП е постъпил сигнал за множество нарушения при строителството и изграждането на АМ „Хемус”. В хода на извършената проверка са установени много нарушения.

„От лот 1 до лот 9 са сключени 2 инхаус договора между АПИ и „Автомагистрали”, с които АПИ възлага на фирмата да построи лотовете към магистралата. От лот 4 до лот 9 няма издадени разрешителни за строеж. Не са започнали отчуждителните процедури по цялото трасе, те не са и приключили. Независимо от това към фирмите изпълнителки са преведени авансово огромни суми – за 4, 5 и 6 лот са преведени 77 млн. лв. авансово”, разкри още той.

По лотовете 7, 8 и 9 няма започнати никакви строителни дейности, но и за тях са преведни авансови суми за 92 млн. лв.         

„От всички собственици на земи, през които ще минава магистралата, само за 4 лот е започнал отчуждаване на земите. Само при този лот е започнало някакво строителство, което дори не е напреднало. В 5 лот имаме около 2,5 км отнемане на земна маса”, каза още Илков и посочи, че са разпитани над 150 собственици на земи. Проверката на полицията продължава.

Разкриха подробности за акцията на МВР и НАП в АПИ (видео)

Уволниха председателя на АПИ, спрял всички ремонтни дейности на агенцията

Разкриха подробности за акцията на МВР и НАП в АПИ

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции