<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=165777" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ТОП 5 лъжи на ...

Разкриха възрастите, на които достигаме най-важните пикове

21 Февруари 2023
0 191

Разкриха възрастите, на които достигаме най-важните пикове.

Започвайки отдолу нагоре, Business Insider припомня, че пиковата възраст за изучаване на нов език е 7 години. Въпреки че хората могат да овладеят нов език дори в зряла възраст, се предполага, че е много по-лесно да го направят преди пубертета. Това поне твърди проучване от 2001 г.

Като се има предвид това, данните не трябва да обезсърчават запалените любители на Duolingo. Експертите казват, че всеки на всяка възраст може да научи нов език. Просто може да отнеме малко повече усилия.

Неотдавна пък беше установено, че щом човек навърши 18 години, той достига оптималните нива за мощност на обработка на мозъка. И това е така.

Ето колко процента от българите смятат, че живеят по-добре от родителите си (графики)

Данните са събрани от проучване, публикувано през 2016 г. В него група хора е трябвало да преминат тест за кодиране на цифрови символи. Било е установено, че 18-годишните се справят средно най-добре.

Някога случвало ли ви се е да срещнете нов човек и напълно да забравите името му, само секунди след като ви го е казал?

Разкриха възрастите, на които достигаме най-важните пикове

Е, изглежда има научна причина за този феномен, която можете да използвате като извинение следващия път, когато ви се случи. Проучване от 2001 г. за когнитивното развитие и стареенето установява, че способността да се запомнят непознати имена достига пик на около 22 години.

Така че вече можете да обвините възрастта си за следващата неудобна ситуация. Освен ако не сте на 22.

Приближавайки възрастта, в която сме физически в разцвета си, е установено, че при мъжете и жените тя се различава значително. Книга, публикувана през 2014 г., на име Dataclysm, използва данни от сайта за запознанства OkCupid. Там се посочва, че мъжете намират жените в началото на 20-те си за най-привлекателни. На 23 години, го-точно.

Данните също така отбелязват, че дори когато мъжете остареят, те все още запазват предпочитанията си към жени на 20 години, но 20-годишните жени избират малко по-възрастни мъже – една или две години по-възрастни от тях.

Преминавайки към общото удовлетворение от живота, едно проучване е задало серия от въпроси на 23 000 души в Германия. То е установило, че средно 23-годишните са най-доволни от живота си, „като се вземат предвид всички неща“.

След като стресът от юношеството ви най-накрая приключи, можете да сте спокойни, знаейки, че силата ви достига пик на 25-годишна възраст. И че ще остане така през следващото десетилетие и половина, съобщава Факултетът по медицина към университета в Торонто.

Що се отнася до връзките, едва на 26 години повечето хора решават да се установят и да създадат семейство, твърди 37-процентовото правило на статистиката. А на възраст между 28 и 32 години процентът на разводите е най-нисък.

Разкриха възрастите, на които достигаме най-важните пикове

Останалата част до 40-те години е пълна с купища пикови възрасти, включително 28 е оптималната възраст за среден елитен маратонец, шахматистите достигат върха на кариерата си на 31, както и повечето носители на Нобелова награда са средно на около 40.

Що се отнася до паричната страна на нещата, заплатите на жените достигат своя пик на около 39 години. В същото време мъжете достигат този максимум на около 48 години, съобщава Payscale.

Ще отминат дните на загуба на концентрация, след като достигнете 43 години. Изследователи от Харвард отбелязват, че това е възрастта, в която способността на хората да се съсредоточават достига най-високата си точка.

Средната възраст притежава купища по-велики етапи. Включително разбиране на емоциите на другите хора, което достига връх през вашите 40-50 години, аритметични умения, достигащи връх на 50, и удовлетворение от живота, достигащо втори връх на 69-годишна възраст.

Установено е, че хората в края на 60-те и началото на 70-те имат най-добър речников запас след проучване от 2015 г.

Друго нещо, което да очаквате с нетърпение на 70, е да се чувствате най-добре в тялото си. Проучване на Gallup твърди, че възрастните хора харесват най-много начина, по който изглеждат.

Тези средни възрасти са идентифицирани с помощта на множество проучвания и самоотчети, а не чрез контролирани проучвания. Така че, макар да е страхотно да имате точните възрасти за всички тези неща, данните може да не са най-точните.

Въпреки това, независимо от текущата ви възраст, е ясно, че има много неща, които да очаквате с нетърпение през следващите години!

Източник: LadBible

Разкриха възрастите, на които достигаме най-важните пикове

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции