<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=104379" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Зам.-здравен ...

Има опашки за ваксини, но разполагат ли пунктовете с достатъчно дози? (видео)

21 Октомври 2021
0 572

Разполагат ли пунктовете за ваксинация с достатъчно дози?

Зеленият сертификат ще се ползва като вход за голяма част от дейностите на закрито. Заради наплива вчера и за да не се получава струпване, имунизационният кабинет пред РЗИ-Бургас днес работи с удължено работно време и отвори с час по-рано, предава bTV.

И днес пред него се струпа опашка. Някои от гражданите обясниха, че чакат за първа доза, защото ги задължават от работа.

Рязък скок в броя на поставените ваксини през вчерашния ден

„Вчера ваксинациите са 855, ден преди да излезе заповедта на министъра бяха около 600. Във всички 25 имунизационни пункта в област Бургас има капацитет на ден да се поставят между 4000-5000 дози“. Това обясни д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас.

Разполагат ли пунктовете за ваксинация с достатъчно дози?

От ваксинационния център съобщиха, че сутринта Националната здравноинформационна система също не се отваря, такъв проблем имаше и вчера и това пречи на работата им.

„Осигурени е достатъчно количество от ваксината на „Янсен“, както и от всички видове препарати за имунизация“, добави д-р Паздеров.

Разполагат ли пунктовете за ваксинация с достатъчно дози?

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции