<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=112082" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Антиваксъри ...

Разсекретиха документи за убийството на Кенеди

16 Декември 2021
0 604

Националното управление на архивите на САЩ разсекрети 1500 документа, свързани с убийството на 35-ия президент Джон Фицджералд Кенеди през 1963 г, предава в. “Сега”

Разсекретиха документи за убийството на Кенеди
Unsplash

В разсекретените документи се твърди, че специалните служби са обърнали сериозно внимание на теорията за участието на Съветския съюз в убийството. Например, ден след убийството “полският шофьор на съветското посолство” в Австралия се свързал с американците. Тогава той съобщил, че СССР може да е замесен в престъплението. 

ЦРУ също така обръща внимание на факта, че предполагаемият убиец на президента Лий Харви Осуалд ​е ​получил виза за пътуване до СССР за рекордно кратко време – 2-4 дни. Обикновено това се правело за седмица-две.

При разследването на убийството са проучени документи от началото на 40-те години. Проверени са възможните контакти с комунистите.

В папките се пазят още документи за състоянието на хазартния бизнес в Куба и доклад за определен „субект от Чили“.

Разсекретиха документи за убийството на Кенеди

Освен това има документи на ФБР за разкриването на 1,7 милиона фалшиви долара. А също и за работата на специалните агенти на ФБР по света.

Разсекретиха документи за убийството на Кенеди

Източник: в. “Сега”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции