<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=144404" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Таксиметрови...

Разширяват третия лъч на метрото в София с 6 километра

14 Септември 2022
0 347

На днешното заседание на Министерски съвет бе прието обхватът на третата линия на столичното метро да се разшири, предава bTV.

Предвижда се разклонението на линия 3 на метрото да бъде от бул. „Евлоги Георгиев“ при Военна академия „Г. С. Раковски“ до пътния възел на бул. „Цариградско шосе“ с ул. „Проф. Петър Мутафчиев“. Трасето ще преминава по ул. „Гео Милев“, бул. „Асен Йорданов“, пред зала „Арена Армеец София“ и по бул. „Цариградско шосе“.

Проектът за разширение на метрото ще бъде финансиран от Столична община с инвестиционен заем, собствени средства и със съфинансиране от държавния бюджет. Общата инвестиция за изграждането му е 548 млн. лв. От тях 360 млн. лв. със заем от ЕИБ, 45 млн. лв. от собствени средства и 143 млн. лв. от държавния бюджет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Колко хора ще отстъпят мястото си в метрото на бременна жена? (видео)

Метромрежата ще се увеличи с 6 км и 6 метростанции. Така общата дължина на линиите ще стане 61 км, а метростанциите ще достигнат 56.

Разширяват третия лъч на метрото в София с 6 километра
Булфото

Предвижда се да бъдат превозвани с 16 милиона повече пътници годишно. А делът на пътуванията с метро в градския транспорт ще достигне близо 50%. Сред очакваните ефекти са спад на автомобилите в движение с 8801 дневно и намаляване на трафика с около 25%.

Разширяват третия лъч на метрото в София

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции