<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=109912" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Швейцарците ...

Разследват смъртта на мъж, отпращан от болниците заради липса на положителен тест (видео)

29 Ноември 2021
0 2636

62-годишен мъж от Гара Елин Пелин почина след отказ за прием в болница, съобщава bTV. За случая сигнализира неговата съпруга Илона Александрова в социалните мрежи. Мъжът е бил с установена пневмония и отрицателен тест за Covid-19.

“На 10 септември мъжът ми се разболя, ходихме на снимка, оказа се, че има двустранна пневмония. Закарахме го в “Св. Анна”, откъдето беше върнат, тъй като е с отрицателен тест за Covid-19 и казаха да си го лекуваме вкъщи”, разказа жената.

До март 2022 г. от Covid-19 ще си отидат още 700 000 души, предупреждават СЗО

Междувременно състоянието му се влошава. “Започнахме да се обаждаме на тел. 112, но екипите на Спешна помощ казваха, че няма къде да го закарат. Това се случи няколко пъти, докато при поредното идване беше настанен в Пета градска болница”, каза Илона.

Мъжът прекарва общо 26 дни в три отделения на лечебното заведение, след което е изписан за домашно лечение. По думите на съпругата му, им е казано, че “няма клинична пътека, по която да го държат”.

Състоянието му обаче продължава да се влошава и след пореден сигнал на тел. 112 той е откаран с линейка в търсене на болница, в която да бъде хоспитализиран повторно.

“Не ме допуснаха да се кача в линейката, за да отида с тях. По обяд започнах да търся в коя болница е настанен, открихме го в Александровска болница. Докторът там ми обясни, че от “Св. София” са обещали да го приемат при тях, но дори самият той не знаеше кога ще дойдат да го вземат”, обясни Илона Александрова.

“Няма да спра, докато не намеря справедливост и не видя наказани хора”

В 10 ч. вечерта жената получава съобщение от съпруга си, че той все още се намира в Спешния център на Александровска болница. Час по-късно той е върнат с линейка пред дома си.

По-късно медицинското лице се съгласява да помогне и се обажда, за да повика и втори екип, но в крайна сметка човекът издъхва. “Искам справедливост. Всичко това се случи пред очите на едно 12-годишно дете. Няма да спра, докато не намеря справедливост и не видя наказани хора”, заяви опечалената съпруга.

По случая е образувано досъдебно производство. От Асоциацията на спешните медици поднесоха съболезнования на семейството, но призоваха екипи на Спешна помощ да не бъдат обвинявани за неговата смърт.

“Виновни има, но не са спешните медици, които са обикаляли с близкия ви и са получавали откази от препълнените болници, в които не останаха белодробни отделения и масово се превръщаха в ковидарници” пише във “Фейсбук” страницата на асоциацията.

Мъж с отрицателен PCR тест, почина след отказ за прием в болница

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции