<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149753" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Михайлов изг...

Рефери и клубове с критики към Михайлов и БФС

04 Ноември 2022
0 257

Рефери и клубове с критики по Михайлов и БФС.

Асоциацията на футболните съдии у нас определи като срамен акт наказанието на петима елитни рефери да не ръководят мачове от Ефбет лига до края на месец март следващата година.

Рефери и клубове с критики към Михайлов и БФС
БулФото

Организацията, в която членуват всички професионални арбитри, направи това в специална позиция, след решението на БФС от вчера.

Войната между “Левски” и БФС се разраства

В становището се казва:

“По повод съобщението от 03.11.2022 г. на сайта на БФС, че Съдийската комисия при БФС е решила да спре съдийските права на петима футболни съдии от ранглистата на Първа професионална лига, Асоциацията на съдиите по футбол в България заявява пред футболната и футболно-съдийската общности, че такова решение не е взето на заседание на Съдийската комисия. Въпреки желанието на авторите на съобщението, да му предадат такъв вид.

Остава изводът, че решението е взето еднолично или от Председателя на Съдийската комисия Виктор Кашай, или от Президента на БФС Борислав Михайлов. Като в първия случай това противоречи на Правилника за организацията и дейността на СК при БФС, а във втория на Конвенцията на УЕФА за футболното съдийство, защото представлява грубо вмешателство в работата на една независима институция, каквато трябва да бъде Съдийската комисия. Ако по този начин БФС се опитва да тушира свои проблеми с клубове от футболния ни елит, футболните съдии не бива и не могат да се използват за изкупителна жертва в поредния, срамен за футбола ни акт”.

Ботев Пловдив също изрази възмущението си от вчерашното наказание на петимата рефери.

“Левски” определи ръководството на БФС за пропито от зависимости и корупция

Един от грандовете в родния футбол определи решението като “безсистемност“ и “непоследователност“ в управлението на процеса.

Ето я и цялата позиция на пловдивския Ботев:

“Ръководството на ПФК Ботев Пловдив е убедено, че вчерашното решение на БФС да освободи от работа редица рефери, е поредната проява на безсистемност в управлението и непоследователност в действията на ръководството на българския футбол.

Рефери и клубове с критики към Михайлов и БФС
БулФото

Наказанията на няколко рефери без никакво обяснение не са в състояние да решат един сложен проблем в съдийската система, за който основна отговорност носят председателят на съдийската комисия и президентът на БФС.

Стоичков попадна в класация за най-великите футболисти, вижте кой е начело

Ботев Пловдив припомня непроменената си позиция. Искаме ясни обяснения от президента на БФС. Настояваме за извънредна среща на президента на БФС с представителите на всички клубове и комплексно решаване на проблемите.

Сигурни сме, че подобни срещи трябва да са редовни и отворени за всички клубове.

Само открит градивен диалог и съвместни действия на всички клубове могат да променят ситуацията, в която се намира българският футбол. Време е да направим следващите стъпки, за да променим настоящата ситуация.

С уважение,
Ръководството на ПФК Ботев Пловдив

По всичко личи, че вчерашното безпрецедентно решение за наказанието на цели петима рефери ще доведе до ново напрежение по оста БФС – клубове. “Левски” вече постави ултиматум на централата за свикването на изборен конгрес през следващата година.

Рефери и клубове с критики по Михайлов и БФС

Видео: YouTube/BFU TV
Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции