<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=158705" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Още една общи...

Регистрираха първи случай на пациент с Covid-19, грип и респираторен вирус

11 Януари 2023
0 91

Регистрираха първи случай на пациент с Covid-19, грип и респираторен вирус в Румъния.

58-годишен мъж е хоспитализиран в тежко състояние в Инфекциозната болница в Яш с тройна вирусна инфекция: грип, COVID-19 и респираторен синцитиален вирус. Въпреки че здравословното му състояние е по-добро спрямо времето на хоспитализация, лекарите са резервирани в прогнозите си, пише румънският вестник Libertatea.

Пациентът е със съпътстващи заболявания като хипертония, диабет тип 2, патологично затлъстяване, което означава значително намаляване на имунитета му, информират от лечебното заведение.

Регистрираха първи случай на пациент с Covid-19, грип и респираторен вирус
Снимка: iStock

Новият щам на Covid е най-заразният досега, съобщи СЗО

“При постъпването си в болницата пациентът беше със значителна респираторна дисфункция и това наложи приемането му в реанимация. В момента е в съзнание, стабилен е и е на неинвазивна вентилация. Въпреки това се въздържаме от прогноза“, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Флорин Рошу.

Медиците призовават хората да се тестват при наличието на симптоми и да потърсят лекарска помощ, ако не се чувстват добре.

В Яш е регистриран и първият в страната смъртен случай, причинен от „флурона“ – комбинация от грип и коронавирус. Терминът бе използван от здравните специалисти, за да опишат двойната инфекция на сезонния грип и Covid-19. Починалият е 74-годишен пациент с множество съпътстващи заболявания пациент.

Регистрираха първи случай на пациент с Covid-19, грип и респираторен вирус

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции