<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113559" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Над 14% са поло...

Рекордни над 160 000 новозаразени с Covid-19 в Англия за ден

02 Януари 2022
0 563

Рекордни над 160 000 новозаразени с Covid-19 в Англия за ден.

Нови правила за пътуване влизат в сила от 2022 г.

Рекордни над 160 000 нови заразени с Covid-19 в Англия за ден

Британското правителство обяви задължително носене на маски в училищата в Англия, за да се намали разпространението на варианта Омикрон. Правителството работи и върху спешни планове за справяне с голямото отсъствие на работници в обществения сектор в резултат на заболявания от Омикрон.

Временното връщане на маските в училищата е по повод на загрижеността те да останат отворени за присъствено обучение през следващия срок.

Междувременно шест училищни профсъюзи поискаха спешни действия за ограничаване на разпространението на вируса, като предупредиха, че заключителните изпити ще бъдат изложени на риск, ако не се вземат допълнителни мерки.

Призовава се за инсталация на вентилатори, финансова помощ за покриване на отсъстващи учители, помощ за тестване на място и облекчаване на инспекционния режим на контролния орган в образованието Ofsted.

През следващата седмица училищата на Острова отварят след коледната ваканция като учениците ще бъдат тествани на място. До момента само в Англия от четирите нации в Обединеното кралство носенето на маски не бе препоръчително в класните стаи. Маските не са задължителни за учителите на този етап.

По повод на сведенията, че на места в обществения сектор се наблюдава отсъствие на около четвърт от работната сила заради заболявания от Covid-19, премиерът Борис Джонсън инструктира министрите да разработят спешни планове за справяне с проблема.

В празничния период бяха регистрирани рекорден брой заразени, абсолютният рекорд е 162 572 за 24 часа.

Транспортът, националното здравеопазване и училищата са най-сериозни засегнати от отсъствията. Увеличаващият се брой заразени води до голям брой самоизолиращи се, които не могат да ходят на работа, а това засяга особено онези сектори, в които не може да се работи от вкъщи. 

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции