<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85487" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Фандъкова: Ще...

Ремонтът на Западен парк за над 11 милиона лева е готов, ама не съвсем (РЕПОРТАЖ)

15 Март 2021
0 6864

Скъпи приятели, от 2017 година насам тече ремонт на Западен парк – втория по големина парк в София. Преди няколко месеца общинските съветници Иво Божков и Николай Николов разказаха за наложените санкции за този ремонт. След като за него бяха похарчени над 11 милиона лева, а срокът за изпълнение беше удължаван няколко пъти, миналата седмица от Столична община обявиха, че ремонтът е приключил. Дали обаче е така, можете да видите в материала, който подготвихме.

Разходи за милиони, години чакане и ремонт без край (РЕПОРТАЖ)

Какво видяхме на място?

Репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт се разходиха на място. Те видяха доста картини, напомнящи, че ремонтът на Западен парк е далеч от приключване – недовършени настилки, стари и изпочупени пейки, детски площадки и неработещи новоинсталирани съоръжения със странно предназначение. Хората в парка споделиха пред камерата на „Господарите“, че не мислят, че паркът е готов – има доста работа по него.

Важен и притеснителен факт, който установихме на място е и че липсва безопасен начин за пресичане на намиращата се там доста натоварена жп линия, по която на всеки час преминават влаковете от София за Перник. Камерата ни улови преминаващи граждани с велосипеди и малки деца, за които преминаването през релсите освен опасно е и много трудно.

Какво предстои?

Според Столична община предстои отстраняване на нередностите в парка, което ще бъде за сметка на фирмата-изпълнител. Дали обаче това ще се случи наистина, ще проследим внимателно. Ще се обърнем и към Столична община с въпрос кога показаните нередности ще бъдат отстранени. Практиката в други общини показва, че подобни ремонтни дейности приключват за по-малко от година и струват далеч по-малко. Това е причина да сигнализираме и на Прокуратурата за възможни финансови злоупотреби, свързани с този ремонт на Западен парк.

Междувременно ни сигнализирайте само на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции