<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=112879" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Най-добрите к...

Правят ремонти по всички магистрали на Коледа и Нова година

23 Декември 2021
0 211

По всяка от магистралите в страната има по едно място в ремонт, където движението се извършва само в едно от платната и за двете посоки, пише Дневник. В днешния ден, когато трафикът ще е засилен, заради предстоящите коледни и новогодишни празници, това създава предпоставки за сериозни задръствания.

Ремонти по всички магистрали на Коледа и Нова година
“Хемус”

От пътна полиция уточниха, че най-интензивно ще е движението днес, утре и на 31 декември. На магистрала “Хемус” критичен остава участъкът при тунел “Ечемишка”. Там и за двете посоки се използва тръбата в посока Варна, като стеснението от километър 39 до километър 45. Срокът за ремонта е 29 април 2022 година.

Пътуващите от и за Враца, Монтана и Видин могат да използват като алтернатива на “Хемус” прохода Петрохан и пътя през Искърското дефиле.

“Тракия”

На магистрала “Тракия” движението се осъществява само в една от лентите и в двете посоки в област Стара Загора (от километър 208 до километър 229). Там ремонтът ще продължи до 24 декември. При проблеми на “Тракия” алтернатива е Подбалканският път.

“Струма”

На магистрала “Струма” все още не може да се ползва лентата в посока ГКПП “Кулата”, в която стана катастрофата с автобуса от Северна Македония преди месец. Движението от пътен възел “Боснек” до пътен възел “Старо село” се осъществява двупосочно в платното в посока София. Тази организация се очаква да продължи до 31 декември 2021 година.

Временно се ограничава движението в дясното платно в посока Благоевград и между километри 23 и 24 на “Струма”. Движението се пренасочва двупосочно в лявото платно в посока София. За пътуващите в посоката с по-натоварено движение (за днес и утре това е ГКПП-Кулата) има две ленти, докато в обратното посока тя е една.

“Марица”

На магистрала “Марица” движението в участъка Свиленград – ГКПП “Капитан Андреево” (от км 99 до км 109) +800 в платното посока Пловдив е ограничено поради извършването на ремонтни дейности. Движението се осъществява в платното в посока ГКПП “Капитан Андреево”. Ремонтът там ще продължи до 30 юни 2022 г.

На Коледа ремонти по всички магистрали

Източник: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции