<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113858" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Само хора със...

Ресторантьори: Зелен сертификат за всички или цялостното му отпадане

05 Януари 2022
0 489

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България заявяват категоричната си позиция против дискриминационния подход, демонстриран от държавата по отношение на зелените сертификати. Това пише в позицията на организациите, цитирана от NOVA.

На днешното заседание темата за въвеждането на документа в Народното събрание беше отложена за пореден път.

Ресторантьори: Можем отново да излезем на протест, този път в по-различна форма

Ресторантьори: Зелен сертификат за всички или цялостното му отпадане

„В същото време множество сектори на българския бизнес, които са далеч по-малко рискови в сравнение с Парламента и държавната администрация, са принудени да работят със зелен сертификат. Така се имитират мерки, да се правим, че нещо вършим, а в същото време хората, които сме избрали да решават съдбата ни да ни се подиграват и да съсипват поминъка ни”, смятат още от бранша.

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България разкритикуваха и идеята при евентуално въвеждане на зеления сертификат в НС тестовете на депутатите да се плащат от данъкоплатците.

„Ние като работодатели не сме искали въвеждането на зелен сертификат за обектите ни, но с министерска заповед сме принудени да го спазваме и никой не поема тестовете на служителите ни. Тежката дискриминация по темата трябва да спре. Не може правилата да важат за едни, а демонстративно да се пренебрегват от тези, които ги въвеждат. Всички ние виждаме, че Covid кризата се задълбочава не само у нас, но и в целия свят. Време е да се поеме отговорност и да се преосмисли обхватът на зеления сертификат, така че той или да обхване целия обществен живот, или да отпадне като изискване”, се казва още в разпространената позиция. 

Ресторантьори: Зелен сертификат за всички или цялостното му отпадане

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции