<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=139875" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Китай изстре...

Робска колиба от 19-и век е представена като луксозно жилище в Airbnb (видео)

04 Август 2022
0 247

Колиба за роби, построена около 1830 година в бивша плантация в щата Мисисипи, САЩ, се появи като луксозна оферта в Airbnb. Това разгневи граждански активист заради грубото погазване на историческата памет.

Полицаи разгневиха мрежата със снимка, на която позират с окован чернокож (снимки)

Нямаше да обърнем внимание, ако тиктокърът Уинтън Йейтс не бе публикувал популярно видео, в което негодува срещу епитети като “елегантно”, “незабравимо”, “великолепна гледка” и т.н.

Робска колиба от 19-и век е представена като луксозно жилище в Airbnb (видео)
@LawyerWinton

Обявата вече е свалена от сайта. Но от скрийншотовете на Йейтс разбираме, че става дума за действителна колиба в плантацията Белмонт в Грийнвил, Мисисипи. Даже в самото описание е упоменато, че тя е робска колиба от 30-те години на 19-и век. По-късно сградата е била преустроена последователно в дърводелен и ветеринарен пункт.

“Как е възможно някой да приема това за нормално? Става дума за място, в което човешки същества са били държани в робство”, възмущава се общественият защитник в популярното си видео.

Създадоха кукла Барби по подобие на чернокожа активистка (снимки)

В отговор на критиките на Йейтс от сайта Airbnb пишат, че “имотите, които преди са приютявали поробени хора, нямат място в Airbnb. Извиняваме се за всяка травма или скръб, причинени от присъствието на тази обява или други подобни. Както и че не сме предприели действия по-рано, за да се справим с този проблем.”

Бял мъж бе набит от чернокож, защото ползвал думата “негър” по негов адрес в магазин (видео и снимки)

В друго видео по темата Йейтс призовава тези кабини и плантациите да бъдат запазени във вида, който са имали при обитаването им. По този начин ще запазят свидетелства за историята.

Робска колиба от 19-и век е представена като луксозно жилище в Airbnb

Източник: New York Post

Видео: TikTok

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции