<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=165895" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Местан получ...

Роденото под руините сирийско момиченце вече има нов дом (видео)

21 Февруари 2023
0 491

Роденото под руините сирийско момиченце вече има нов дом. Бебето, оцеляло след мощното земетресение, е осиновено от леля си и чичо си, пише BBC.

Хиляди хора предложиха да осиновят новороденото, което все още беше свързано с майка си чрез пъпната си връв, когато беше спасено. Момиченцето бе изписано от болницата, след като ДНК тест потвърди, че леля ѝ е кръвна роднина.

Бебе се роди сред руините в Сирия, но майката не оцеля (видео)

Според лекарите новороденото е в добро здраве.

„Сега тя е едно от децата ми“, казва нейният чичо Халил ал-Савади и допълва, че няма да прави разлика между нея и биологичните му деца.

Бебето е кръстено на покойната си майка.

Малко след като беше спасена, служителите я нарекоха Ая, което означава чудо на арабски. Видеозапис от нейното спасяване малко след труса обиколи социалните мрежи.

Драматични кадри показват мъж, който тича от отломките, докато носи Афраа покритата с прах на ръце. Съобщава се, че тя е била под рухналата сграда повече от 10 часа. Л, че е пристекарите казват, че пристигнала в болницата в лошо състояние, с натъртвания и порязвания по цялото тяло.

Сградата, в която живее семейството ѝ, е една от около 50-те, за които се съобщава, че са разрушени от земетресение с магнитуд 7,8 в Джиндайрис, град, контролиран от опозицията в провинция Идлиб, който е близо до турската граница.

Майка ѝ започнала да ражда скоро след бедствието и родила преди да умре, разказват близки до семейството. Баща ѝ, четиримата ѝ братя и сестри и една от лелите ѝ също са убити.

Роденото под руините сирийско момиченце вече има нов дом (видео)

„Това момиче означава толкова много за нас, защото от семейството ѝ не е останал никой освен нея. Тя ще бъде спомен за мен, за леля ѝ и за всички наши роднини в селото на майка ѝ и баща ѝ“, споделя чичо ѝ Халил ал-Савади, който е наблюдавал спасяването ѝ.

Той се е притеснявал, че някой може да отвлече Афраа по време на двете седмици в болницата.

Бунтовници опитали да отвлекат бебето, родено под развалините в Сирия

Близките ѝ посочват, че най-доброто място за Афраа е със семейството, колкото и трудно да е положението им. Домът на Савади и съпругата му Хала също беше разрушен от земетресението и те са отседнали при братовчеди. Лелята и чичото на Афраа също посрещнаха собствено момиченце три дни след земетресението.

Роденото под руините сирийско момиченце вече има нов дом (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции