<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=124003" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Украинската ...

Роман Абрамович и украински преговарящи са със симптоми на отравяне?

29 Март 2022
0 967

Руският олигарх Роман Абрамович и преговарящи от украинската страна са имали симптоми на отравяне след среща в Киев по-рано през март, предаде The Wall Street Journal.

След срещата в украинската столица милиардерът и най-малко двама висши представители на украинския екип са развили симптоми, които включвали зачервени очи, постоянно и болезнено сълзене и лющене на кожата по лицата и ръцете им. 

Суперяхта, свързана с Роман Абрамович, акостира в Бодрум (видео)

“Роман изгуби зрението си за няколко часа”, посочи един от източниците и добави, че милиардерът бил приет на лечение в Турция.

Те обвинили за предполагаемия опит за покушение представители на Русия, които искали да саботират преговорите. Близък до Абрамович източник посочва, че не е ясно кой е отговорен за отравянето.

Роман Абрамович и украински преговарящи са със симптоми на отравяне?

Междувременно стана ясно, че Украйна опровергава твърденията за опити за отравяне на преговарящите с Русия.

Всички членове на делегацията се чувстват добре, каза украинският преговарящ Михайло Подоляк, предава bTV, цитирайки украински медии.

„В момента в информационната сфера има много спекулации, най-различни конспиративни теории“, заяви той.

Един от членовете на украинската делегация Рустем Умеров, посочен от The Wall Street Journal като един от тровените, написа във “Фейсбук”, че е добре и призова да не се вярва на „жълтите новини“. Води се информационна война, посочи още той.

Роман Абрамович и украински преговарящи са със симптоми на отравяне?
AP/Carolyn Kaster

В интервю по националната телевизия украинският външен министър Дмитро Кулеба също заяви, че сега всички са жадни за новини и сензации. Той обаче язвително посъветва всички, които ще участват в преговори с Русия „да не ядат и пият нищо и за предпочитане да не докосват никакви повърхности“.

Роман Абрамович и украински преговарящи са със симптоми на отравяне?

Източник: The Wall Street Journal, bTV

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции