<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=116510" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Каква е причи...

Ротвайлер отхапа половината лице на жена, тя е с опасност за живота

26 Януари 2022
0 13082

Ротвайлер отхапа половината лице на жена, тя е с опасност за живота Тя е в интензивното отделение на ВМА и се нуждае от кръвопреливане, информира dir.bg.

На 22 януари 45-годишната Силвана Иванова е била нападната от ротвайлер. Той се е нахвърлил на жената и я е нахапал почти до смърт.

Смела куриерка спасява момиче, нападнато от питбул заради домашно куче (видео)

Нападението се е случило в Перник, в двора на къщата, където живее кучето. Жената е била поканена от стопанина, но той е отсъствал по време на атаката.

“След като жената е клекнала да погали кучето, то я е захапало за лицето”, сподели Анжелика Макараджийска, приятелка на пострадалата жена.

Ротвайлер отхапа половината лице на жена, тя е с опасност за живота
Pexels

Силвана Иванова е с опасност за живота и близките ѝ отправят молба към всеки, който може да дари кръв.

“Интубирана е, поставена е в изкуствена кома. Половината ѝ лице е отхапано. Има и поражения на носоглътката. Сега ще ѝ поставят тръба за течности. В момента се надяваме органите да продължат да работят. Тя има инфекция от ухапването, защото самото куче не е ваксинирано, няма паспорт. Не може да се докаже от какво е инфекцията. Има и увреждане на челюстта, липсват ѝ два зъба”, обясни дъщерята на пострадала Албертина Иванова.

Стопанинът на кучето обясни, че Силвана сама е отишла при животното. През това време то е било вързано, както е било и през последните 3 години.

Млад мъж спаси 4-годишно момченце от озверял питбул (видео и снимки)

Причина за атаката

Кучето прилича на ротвайлер, но няма доказан произход или чип. От Национален клуб Ротвайлер посочват вероятната причина за инцидента:

“Когато е на синджир, то е ограничено да се защитава, а всъщност тялото му е открито за атаки. Това го прави още по-подозрително. Много бързо кучето преминава от предупреждение към нападение. Не е агресия, когато кучето си защитава двора. То не напада, а прогонва натрапник”, обясни Димитър Трифонов.

Арестуваха собствениците на ротвайлери, нахапали деца в Железница

Той също така съветва как да реагираме, ако ни нападне куче: “Може да му подадем първо яке, чанта, за да захапе първо тях. И най-важното е да не бягаме с гръб, а да се отдръпваме с лице към кучето”.

Всеки желаещ може да дари кръв за Силвана Иванова във ВМА. Кръвната група не е от значение.

Ротвайлер отхапа половината лице на жена, тя е с опасност за живота

Източник: dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции