<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=144818" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ицо Хазарта: ...

Румънски евродепутат не скри възмущението си от обсъждането на ареста на Борисов в ЕП (видео)

18 Септември 2022
2 4590

Румънски евродепутат не скри възмущението си от обсъждането на ареста на Борисов в ЕП – Рамона Стругару не спести криките си както към ЕНП, така и към бившия български премиер.

“Има някакво недоразумение в заглавието на този дебат. Звучи като че ли някакъв героичен лидер от опозицията в държавата е бил незаконно арестуван. А той се е борил за демокрация и правата на човека”. Това заяви тя от трибуната на Европейския парламент.

И припомни, че Европейският парламент е приел резолюция относно липсата на върховенство на закона и нарушения на фундамендални права в България. Тя е била подкрепена от много членове на ЕНП.

Румънски евродепутат не скри възмущението си от обсъждането на ареста на Борисов в ЕП (видео)

Европейският парламент ще обсъжда ареста на Борисов (видео)

Цитира и една част: “Получени са множество сигнали за злоупотреба с европейски средства и корупция на най-високо ниво. Сигнали за желанията на българите за справедливост, върховенство на правото и независим съд. За протестите срещу ерозията на демокрацията и всеобхватната корупция на всички нива и обвързване на организираната престъпност със самия министър председател.”

“Това ли е героят на опозицията, споменат в заглавието? Него ли се опитвате да превърнете в герой преди изборите?”, попита още депутатката.

“Ако сега чрез този дебат се опитвате да избутате отново във властта Борисов и неговата банда, последствията отново ще бъдат за народа на България. И ние тук отново ще трябва да приемаме резолюции.”, завърши речта си тя.

Припомняме, че тази седмица ЕНП инициира дебат за ареста на Борисов. Това беше надежда за реабилитирането на бившия премиер. Но ефектът изглежда не бе постигнат.

Румънски евродепутат не скри възмущението си от обсъждането на ареста на Борисов в ЕП

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции