<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=105031" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте ситуац...

Румен Радев: С мерките институциите се опитват да избегнат национален „локдаун“ (видео)

26 Октомври 2021
0 1571

Румен Радев: С мерките институциите се опитват да избегнат национален „локдаун“, предаде bTV.

Пълен „локдаун“ е алтернативата, ако не се спазват мерките. Това заяви президентът Румен Радев при посещението си в Центъра за спешна медицинска помощ в София. Той даде пример с Латвия, където има вечерен час и работят само обектите от първа необходимост.

Румен Радев: С мерките институциите се опитват да избегнат национален „локдаун“

„Това се опитват да избегнат държавните институции, да се избегне този момент, който ще е с огромни щети – за социалния, икономическия и културния живот. Изходът е ваксинация“, посочи президентът.

Според него мерките не са закъснели и правителството работи по предварително изготвения план. По думите на президента само със спазване на противоепидемините мерки може да се преодолее тази Covid вълна.

Зам.-здравният министър: При нов пик ще има локдаун за неваксинираните (видео)

Президентът, заедно с представители на Министерството на здравеопазването, обсъди с ръководството и дежурните екипи предизвикателствата на настоящата епидемична обстановка и условията на труд на медицинските специалисти.

Румен Радев: С мерките институциите се опитват да избегнат национален „локдаун“

„България е водеща по смъртност, а „златният шанс“ го дават именно тези хора. Те са натоварени и без пандемия, видях с очите си какво представлява да даваш дежурства в Спешна помощ и да координираш този процес по време на пандемия. Държавата е длъжник на тези хора“, каза Радев.

Вижте ситуацията с пандемията от Covid-19 в България през последните 14 дни (графики)

За съжаление, там където пише „интензивно отделение – брой места“ – свети в червено. В много от болниците няма свободни места. Проблемът не е в координацията, проблемът е в изчерпването на леглата“, допълни той.

Румен Радев: С мерките институциите се опитват да избегнат национален „локдаун“

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции