<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=112171" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Евролидерите...

Румен Радев ще свика КСНС за Северна Македония (видео)

17 Декември 2021
0 208

Румен Радев ще свика КСНС за Северна Македония, съобщава bTV.

Президентът заяви, че ще свика Консултативен съвет за национална сигурност, на който да се обсъди отношението на България към Република Северна Македония и да се търси консенсус с всички политически партии в българския парламент.

Радев добави, че този въпрос е обсъден с новия премиер Кирил Петков.

Президентът е в Брюксел, където има среща на Европейския съвет.

“България ще отвори вратата на РСМ само при гаранции и защита на националния ни интерес. Ако успеем да постигнем едно такова решение, това ще бъде исторически акт, но нека не забравяме, че този процес – и като време, и като резултат, е изцяло в ръцете на страната кандидат, каза още Радев.

Румен Радев ще свика КСНС за Северна Македония (видео)

Радев от Брюксел: Не даваме срокове на Северна Македония, а очакваме резултати

Той коментира и темата за газа:

„Азербайджан има пълна готовност, при желание от нашето правителство, в най-скоро време да обсъдят възможността за по-големи количества газ и то на най-добрите цени.“, заяви президентът Румен Радев в Брюксел, където е на Европейския съвет.

“За нас обаче е важно да имаме физическия носител – газовата връзка между България и Гърция. Мицотакис в понеделник ще бъде в България и ще продължим разговорите”, добави той.

По думите на Радев европейските лидери все повече оценяват какво означава битовите потребители да бъдат на свободния пазар.

“Виждам, че идеята ядрената енергия да се признава за зелена, набира все по-голяма енергия”, добави той.

“Повече от 10 години не е построена нито една базова мощност. Безхаберие. Сега, ние берем последствията от начина на управление на енергийната ни система”, разкритикува Радев.

Цялата порочна практика в енергетиката трябва да бъде преустановена, каза още президентът.

Румен Радев ще свика КСНС за Северна Македония

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции