<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=107878" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Анастас Герд...

Първи коментар: Румен Радев обеща дебат с Анастас Герджиков (видео)

14 Ноември 2021
0 1141

Румен Радев благодари на всички, българи, които гласуваха днес. Особено специални благодарности поднесе на всички участници в организацията на изборния ден и на стотиците хиляди хора, гласували за тандема му с Илиана Йотова.

Той определи резултатите като ясен знак, че обществото е решено да скъса с корупцията и беззаконието.

Радев подчерта, че се надява да се състави правителство, подкрепено от ясно мнозинство.

“Ясно е, че ще има балотаж. Ще е грешка да мислим, че изборите са предрешени. Балотажът е сблъсък със статуквото”, заяви още той.

Радев подчерта, че е необходима мобилизация, защото “партиите на статуквото” със сигурност ще бъдат мобилизирани. Той призова българите, които вярват, че една по-добра България е възможна, да гласуват.

“Ние бяхме с вас и вярвам, че ще сме заедно и следващата неделя”, заяви още той.

На въпрос защо не е участвал в дебат с проф. Анастас Герджиков, той обяви, че това не би било справедливо, предвид, че е бил действащ президент до изборите. Такъв обаче ще се проведе преди балотажа.

“Партиите на промяната имат шанса да имат политическата инициатива. Надявам се да се възползват от нея”, обяви още той.
Първи коментар: Румен Радев обеща дебат с Анастас Герджиков (видео)

Румен Радев обясни, че ниската избирателна активност е голям проблем, който е и причина да има балотаж. Хората не са били убедени да гласуват, а за това отговорност носят всички лица от политиката, категоричен бе той.

“Има моменти по време на криза, в които политиците имат особена тежест”, съобщи още Румен Радев. Той сподели, че много хора, с които се е срещал из страната, са му казвали, че той и Илиана Йотова са “последната им надежда”.

“Трябва да има правителство, но тук е въпросът за цената. Дали ще имаме правителство на всяка цена или правителство, обединени от някакви принципи.”, каза още Румен Радев.

Той добави още, че е липсвал диалог между партиите при предишните избори. Сега обаче може да се стигне до съставяне на коалиция, тъй като партиите вече били отворени за диалог.

Румен Радев коментира и кризата с коронавируса като защити служебното правителство, обявявайки, че то е направило много за справянето с нея. Но очаква да се предприемат още мерки, за да може страната да излезе от това положение.

“Държавата не се затвори. Не прекратихме икономическия, социалния и културния живот, което е най-важно”, обяви още той във връзка с пандемията.

Що се отнася до втория тур, водещият кандидат за президент обяви, че още се очаква информация как точно ще се организира транспортирането на машините. Той изрази надежда, че политиците няма да нагнетяват излишно напрежение, което отблъсква избирателите.

Той ще разчита на подкрепата на всички български граждани – независимо от партийната им принадлежност.

Видео: bTV

Румен Радев: Ще бъде грешка да мислим, че изборите са предрешени

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции