<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=129154" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Държавният д...

Русия изгони още един български дипломат

13 Май 2022
0 372

Русия обяви още един служител на българското посолство в Москва за персона нон грата. В изявлението на руското външно министерство е посечено, че това е ответна мярка.

“На 13 май извънредният и пълномощен посланик на Република България в Руската федерация Атанас Кръстин е бил извикан в руското външно министерство, където му е връчена нота от министерството, с която служител на българското посолство в Москва е обявен за персона нон грата”, пише в изявлението на дипломатическото ведомство.

Като “ответна мярка”: Русия гони двама български дипломати

„Тази мярка е в отговор на немотивираното решение, взето през април от българската страна, да обяви дипломат от руското посолство в София за персона нон грата“.

Русия изгони още един български дипломат

Освен българския диплот, Русия гони и 10 румънски посланици.

“На 13 май румънският извънреден и пълномощен посланик в Руската федерация Кристиан Истрате беше поканен в руското външно министерство, където му беше връчена нота от министерството за обявяването за персона нон грата на десет служители на румънското посолство в Москва”, пише още в изявлението.

Гоним двама руски дипломати заради шпионаж

Мярката е в отговор на решението на Румъния от 5 април да изгони 10 руски дипломати.

“Москва отхвърля опитите на Румъния да хвърли вината за военните престъпления в Украйна върху Русия”.

Русия изгони още един български дипломат

Източник: NOVA
Снимки: iStock

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции