<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=145920" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЕС спира прег...

Русия може да мобилизира българите с двойно гражданство на своя територия (видео)

29 Септември 2022
0 228

Русия може да мобилизира българите с двойно гражданство на своя територия, предава OFFNews. Сънародниците ни, които имат второ руско гражданство, могат да бъдат спрени на територията на Руската федерация, мобилизирни и изпратени на война.

МВнР призова българите в Русия веднага да напуснат страната

“Докато се намират на територията на Русия, доминира руският им паспорт и те са третирани като руски граждани. За такива хора съществуват военни задължения. С връчването на руския им паспорт им се връчва и военна книжка. Независимо от факта, че са български граждани, е вероятно да бъдат спрени (да напуснат страната) от руските власти”, каза служебният министър Николай Милков.

Той не успя да уточни колко точно са българските граждани на територията на Руската федерация, нито колко от тях имат и руско гражданство.

“Не са много. Тези, които имат български паспорт, имат право да напуснат Русия – тези, които имат само български паспорт. При тях процесът е по-скоро затруднен от дефицит на самолетни билети и струпването на граничните пунктове на много хора”, посочи министър Милков.

Посолството ни в Москва в момента се опитва да организира евентуалното прехвърляне в България на студенти с двойно гражданство. Засега не са постъпили такива искания, мисията ни проучва възможността да окаже такава помощ, ако се наложи.

Русия може да мобилизира българите с двойно гражданство на своя територия

Видео: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Майната Ви

    29 Септември 2022

    Предлагам да мобилизират и руските привърженици в България. Веднага!

Реакции