<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=138038" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Защо групата ...

Русия планира да анексира нови украински територии, алармират САЩ

20 Юли 2022
0 391

Говорителят на Съвета по национална сигурност на Белия Дом – Джон Кърби – обяви, че Русия планира да анексира нови украински територии.

Според информация на американското разузнаване, Москва ще се опита да организира в окупираните райони референдуми за присъединяване към Русия – по примера на случилото се през 2014-а година в Крим. Това може да стане още през септември.

Зеленски уволни главния прокурор и шефа на тайните служби на Украйна

Русия планира да анексира нови украински територии, алармират САЩ
iStock

Твърди се, че набелязаните райони са Херсон, Запорожието, както и областите Донецка и Луганска.

Междувременно руският външен министър Сергей Лавров обяви, че географските цели на т.нар. “специална операция” в Украйна са се променили.

“Сега географията [на действията на Русия в Украйна] е различна, не става дума само за ДНР и ЛНР, а и за Херсонска област, Запорожка област и редица други територии. Този процес продължава и то последователно и упорито”, каза той цитиран от Dir.bg.

По думите му, една от причините за това са доставените американски системи за залпов огън HIMARS в Киев.

През юни САЩ заявиха, че ще предоставят на Украйна боеприпаси с обсег на действие до 80 км, като гарантират, че HIMARS няма да бъдат използвани за обстрел на руски територии.

Белият дом: Русия планира да анексира нови украински територии

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции