<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=160963" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Европейският...

Русия се хвали с тест на свръхзвукова ракета

25 Януари 2023
5 97

Русия обяви, че е извършила тестово изтрелване на хиперзвукова ракета в западната част на Атлантическия океан, обяви “Дневник”.

Ракетата е от типа “Циркон” и е част от въоръжението на фрегатата “Адмирал Горшков”.
Тестването е извършено с помощта на компютърно моделиране.

От Москва твърдят, че бойната глава е с обсег до 1000 км. и може да достигне скорост от над 9500 км., което е пет пъти по-високо от скоростта на звука.

Руски ракети са ударили държава от НАТО и са убили цивилни граждани (видео)

„Няма аналог в никоя страна по света“, каза Путин, цитиран от агенция ТАСС. „Сигурен съм, че такова мощно оръжие надеждно ще защити Русия от потенциални външни заплахи и ще помогне за гарантирането на националните интереси на нашата страна“, добави той.

Русия се хвали с тест на свръхзвукова ракета
Ramon Espinosa/AP/FILE

Базираният в САЩ Алианс за противоракетна отбрана отбелязва, че „ако тази информация е точна, ракетата „Циркон“ ще бъде най-бързата в света. Това ще направи почти невъзможна защитата срещу нея само поради нейната скорост“.

По-рано този месец фрегатата “Адмирал Горшков” беше изпратена лично от Путин на дълго пътуване през Атлантическия океан до Средиземно море и в Индийския океан.

Русия се хвали с тест на свръхзвукова ракета

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции