<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=145869" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: След "измамни...

Русия се подготвя да обяви анексирането на четири области от Украйна

29 Септември 2022
0 483

Русия се подготвя да обяви анексирането на четири области от Украйна, пише в. Дневник.

Окупационните власти в Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области отправиха молби да бъдат анексирани. Това стана след обявяване на резултатите от гласуването.

“Резултатите са ясни. Добре дошли у дома, в Русия!”, написа в Telegram бившият руски президент Дмитрий Медведев, сега заместник-председател на съвета за национална сигурност на Русия.

Русия се подготвя да обяви анексирането на четири области от Украйна

След “измамните” референдуми: Санкции, военна помощ и резолюция на ООН

На Червения площад в руската столица вече е монтирана трибуна с огромни видеомонитори и билбордове, обявяващи “Донецк, Луганск, Запорожие, Херсон – Русия!”. Възможно е президентът Владимир Путин да възвести с реч анексирането до няколко дни.

Руският парламент вече обяви извънредно заседание за 3 октомври. Дневният ред не е огласен, но председателят му казва, че “темата е ясна”.

Властите в окупираните зони, които съставляват около 15% от територията на Украйна, твърдят, че за пет дни са осъществили “референдумите”. Жители на тези зони, успели през последните дни да избягат на места под украински контрол, разказаха, че хората са били принуждавани при насочено към тях оръжие да маркират бюлетини по улиците.

Русия обаче настоява, че вотът е доброволен и в съответствие с международното право.

Видео: NOVA

Русия се подготвя да обяви анексирането на четири области от Украйна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции