<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=102227" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ново хапче на...

Рекорден брой жертви и заразени в Русия, в Кремъл бият тревога

05 Октомври 2021
0 516

Рекорден брой жертви и заразени в Русия, в Кремъл бият тревога, пише Дойче веле. Какво се случва?

Само за 24 часа в Русия са починали 890 души след заразяване с коронавирус – колкото никога преди това от началото на пандемията. В петък бяха регистрирани 887 жертви след заразяване с коронавирус, а през миналата седмица общо 5 пъти беше поставян нов рекорд на броя на починалите.

Един човек зарази 1500 други с коронавирус в Русия

Кремъл: данните са тревожни

Напоследък броят на починалите във връзка с вируса в Русия редовно са над 800 души на денонощие, сочат данните. От Кремъл определиха това развитие като много тревожно.

Според официалната статистика, дотук във връзка с пандемията са починали близо 210 хиляди души в Русия. Смята се обаче, че реалният брой на жертвите е доста по-висок. А напоследък нараства и броят на новите инфекции – последно за едно денонощие са се заразили 25 769 души. Това е вторият най-висок брой на новозаразените за един ден през тази година.

Рекорден брой жертви и заразени в Русия, в Кремъл бият тревога
Без локдаун, нисък дял на ваксинираните

Въпреки тревожното развитие властите в Русия не планират нов локдаун. Важи задължителното носене на маски, но спазването на тази мярка не се контролира последователно. От началото на пандемията в Русия с население от 145 милиона души с коронавирус са се заразили около 7,5 милиона.

Дотук първата от две необходими дози ваксина са получили около 50 милиона руснаци. Това означава, че частично ваксинирани са 34 процента от населението на страната.

Рекорден брой жертви и заразени в Русия, в Кремъл бият тревога

Източник: Дойче веле

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции