<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=122032" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Без лекарств...

Русия ще промени изчислението на курса на рублата

14 Март 2022
0 4249

Русия ще промени начина на изчисляване на официалния курс на рублата спрямо долара, еврото и други официални валути, съобщи ТАСС като се позова на информация на Руската централна банка.

Рублата вече не струва и 1 стотинка

Официалният курс на долара ще се изчислява на базата на данните от търговията на валута на Московската борса спрямо средните нива на сключените сделки между 10 и 16:30 ч. Досега беше между 10 и 11:30 ч.

След новите санкции: Рублата се срина, петролът и природният газ рязко поскъпнаха

Русия ще промени изчислението на курса на рублата

Това ще позволи участието на по-голямо количество сделки в течение на деня. Ще се намалят и резките промени в цената на рублата. Същият метод ще се използва и спрямо еврото.

Еврото падна до 1,10 долара

“За да повиши представителността на обменния курс на щатския долар спрямо рублата в условията на повишена волатилност на валутния пазар, Банката на Русия ще разшири времевия диапазон за изчисляване на официалния обменен курс на долара спрямо рублата, а също и ще опрости процедурата за установяване на официалния обменен курс на еврото спрямо рублата”, пише в съобщението.

Километрични опашки се извиха пред клоновете на банки и банкомати в Русия

Не е уточнено кога ще влезе в сила промяната.

Русия ще промени изчислението на курса на рублата

Източник: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции