<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=145034" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Oт ПП предста...

Руски депутат замеси България в ареста на директор на военен завод

20 Септември 2022
0 133

Юрий Шумский – директор на един от най-големите руски заводи за взривни вещества и боеприпаси “Я. М. Свердлов” – е арестуван заради подозрения в корупция.

Това съобщава руският вестник “Коммерсант”, цитиран от Булевард България.

Руски писател: Агресивният режим ще приключи с революция

Държавната компания “Свердлов” в град Дзержинск е крупен производител на взривни вещества за военни и промишлени цели, както и на боеприпаси от различни видове.

Срещу Шумский са падавани няколко сигнала от депутата от Държавната дума Дмитрий Кузнецов от партията “Справедлива Русия”.

В един от тях Кузнецов е поискал от прокуратурата да провери “износа от завода на взривни вещества с двойна употреба, които може да се използват за военни цели, към България, Сърбия, Англия и Кипър”.

Кузнецов обвинява ръководни кадри от завода в това, че са се занимавали с престъпна дейност. Посредниците в доставките на взривни вещества, включително към държави от НАТО, според него, са компании, регистрирани в Кипър и Швейцария, оглавявани от австрийски гражданин.

Руски депутати поискаха оставката на Путин

До момента все още няма по-подробна информация от страна на руската прокуратура.

Целия материал можете да прочетете тук.

Руски депутат замеси България в ареста на директор на военен завод

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Майната Ви

    20 Септември 2022

    50% от "австрийските" граждани са агенти на КГБ, а другата половина на ГРУ.

Реакции