<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=128016" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Защо се стигн...

Руският патриарх: Такава велика и могъща страна като Русия никога и никого не е нападала (видео)

05 Май 2022
0 5864

Руският патриарх: Такава велика и могъща страна като Русия никога и никого не е нападала.

Патриарх Кирил допълни, че страната просто е защитила собствените си граници.

Руският патриарх: Такава велика и могъща страна като Русия никога и никого не е нападала (видео)

„Това е удивително! Такава велика и могъща страна като Русия никога и никого не е нападала. Тя просто защитава своите граници“, каза той по време на литургия.

“Дай Боже нашата страна да бъде такава до края на века – силна, мощна и в същото време обичана от Бога”, допълни патриархът.

Eвропейската комисия е предложила да замрази активите на патриарх Кирил, глава на Руската православна църква. Патриархът е добавен към проект на черен списък, в който вече са включени стотици военни и бизнесмени, близки до Кремъл, които ЕС обвинява в подкрепа на войната в Украйна.

Московският патриарх е следващият в списъка със санкциите на ЕС

Санкцията, която ще доведе до замразяване на активи и забрана за пътуване, се нуждае от подкрепата на държавите от ЕС, за да бъде приета. Дипломатите на ЕС ще обсъдят санкцията тази седмица по-широк пакет, предложен от Европейската комисия по-рано. Той включва петролно ембарго и ограничения за руските банки.

Путин подписа указ за ответни икономически санкции срещу неприятелските държави

Първата среща на пратениците на ЕС в сряда завърши без споразумение. Някои държави критикуваха забраната за доставка на петрол, както и забраната за транспортни услуги на ЕС за руски петрол, заявиха официални лица.

Руският патриарх: Такава велика и могъща страна като Русия никога и никого не е нападала

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции