<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=159120" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отказват на Н...

Рускини настояват мъжете да бъдат задължени да се оженят до 30-годишна възраст

14 Януари 2023
0 461

Рускини настояват мъжете да бъдат задължени да се оженят до 30-годишна възраст, пише Offnews. Обединение на самотни майки в Русия започна дискусия по темата в социалните мрежи.

„Трябва ли според вас да бъде въведено брачно задължение след 30?“, пита една от жените и обяснява мотивите в полза на подобно решение.

“Просто вижте: Аз съм на 32, самотна майка с дете. Съседът ми от другия вход е на 36, живее сам, не е женен. Работи на Север, заплатата му е около 300 хиляди (не е голям началник, но началник някакъв). И всичко това го харчи за себе си, живее за собствено удоволствие и никой не му е нужен. Макар че би могъл да се ожени и да ме издържа с детето. Аз бих го хранила и прала, а и подразбира се – секс (както се казва – няма да се изхаби), но той не ми обръща внимание.

Струва ми се, че на държавата ѝ е нужен спешно нов закон, който да задължава такива личности да се женят, защото толкова ресурси просто пропадат. Децата растат без бащи”, казва още жената.

В една от социалните мрежи идеята е с хиляди реакции, но само 138 от тях са с категоричен палец нагоре. 3 дами отправят длани в молитва, 11 са напълно против, затова пък над 2600 се скъсват от смях. Според пълномощничката на руския президент по правата на детето самотните майки в Русия са над 5 милиона.

Рускини настояват мъжете да бъдат задължени да се оженят до 30-годишна възраст

Рекламен клип показва ценностите на Русия – водка, газ, жени и християнство (видео)

Официални изследвания

Според изследването на С. С. Данилова “Социологически анализ на проблема на самотните майки в малкия град (По примера на Ивановска област)” ражданията извън брака се явяват характерна черта за съвременното общество по цял свят. Въпреки че Русия не е в челото в световната класация, страната вече е изпреварила европейските държави по дял на извънбрачните раждания, като се доближава до нивото на 1945 година (изследването е отпреди войната в Украйна). Тогава обяснението е било в големия недостиг на мъже на млада и средна възраст след войната. „Сега демографското положение е друго. Но истината е, че определен недостиг на мъже, предизвикан от извънредно висока смъртност, съществува в Русия и днес”, пише авторката.

Недостигът на мъже в мирно време се дължи на различни причини. Сред тях са алкохолизмът, големият брой осъдени на лишаване от свобода, работещите далече от семействата си и смъртност, дължаща се на производствен и битов травматизъм – аварии, катастрофи и сбивания, както и на недостиг на медицинско обслужване.

Рускини настояват мъжете да бъдат задължени да се оженят до 30-годишна възраст

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • коко

    06 Февруари 2023

    Някой да им каже на тия к*рви, че никой не се натиска да гледа чужди деца. Като искаш да си омъжена - се омъжваш и му раждаш дете. А не да родиш от някой боклук и после да търсиш балък да те спонсорира... щяла да го пере хахахаха , то сега има перални с 1 копче ша знайш, а пък за секса - ами то к*рви с лопата да ринеш

Реакции