<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147594" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Приключва ли ...

Руснаци пуснаха петиция за канонизиране на Жириновски

15 Октомври 2022
0 152

Руснаци пуснаха петиция за канонизиране на Жириновски.

Поддръжници на руския политик, предсказал мобилизацията и военната операция в Украйна, търсят начини да го увековечат, коментират представители на крайнодясната Либерално-демократическа партия на Русия. Петицията, появила се на Change. орг., е отправена към руския патриарх Кирил с искане покойният Владимир Жириновски да бъде канонизиран, пише Клуб Z.

“Българите трябва да ни пълзят в краката”: Кой беше Владимир Жириновски?

Руснаци пуснаха петиция за канонизиране на Жириновски

“Владимир Жириновски се оказа герой на своето време. Той вече получи статут на пророк на нашето време сред хората. Радваме се, че многобройните му поддръжници търсят начини да го увековечат, да постигнат неговото признание. Ние в ЛДПР също полагаме усилия името на Владимир Волфович да остане във вековете, например в топонимията на различни градове, както в Москва, където вече има улица кръстена на него”, посочват от пресслужбата на фракцията.

Руснаци пуснаха петиция за канонизиране на Жириновски
Снимка: скрийншот ura.ru

Съдържанието на петицията е публикувано на сайта ura.ru.

“Владимир Волфович Жириновски бе велик държавен деятел, а неговите предсказания се оказаха пророчески. Той прогнозира специалната военна операция, мобилизацията и много други събития. През своя живот Жириновски не бе хванат в богохулство, той бе примерен православен човек”, се посочва в петицията.

Лидерът на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски почина на 75-годишна възраст след тежко и продължително боледуване.

Жириновски ръководеше Либерално-демократическата партия от основаването ѝ през 1991-а година.

На 2 февруари Жириновски бе хоспитализиран с коронавирус в Централната клиническа болница към президентството в Москва.

“Владимир Жириновски беше опитен политик, енергичен и открит човек, блестящ оратор и полемист. Основател и постоянен лидер на една от най-старите политически партии в страната, той направи много за утвърждаването и развитието на руския парламентаризъм и националното законодателство и искрено се стремеше да допринесе за решаването на най-важните национални задачи”, коментира руският президент Владимир Путин, който лично поднесе цветя на поклонението на лидера на Либерално-демократическата партия на Русия през април.

Руснаци пуснаха петиция за канонизиране на Жириновски

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции